Nanoxilcolor

самочистечка силиконска микроармирана фасадна боја

Опис

Nanoxilcolor е микроармирана фасадна боја со самочистечки ефект, изработена врз основа на водена дисперзија силиконски врзива.Се употребува за декоративна заштита на сите видови цврсти релјефно обработени, груби и измазнети, односно фино рапави фасадни површини, за обновувачко боење на фасадните површини заразени со алги и мувла (претходно да се дезинфицира површината). Како и за одржување на објектите на кои е вграден завршен малтер Nanoxil.

Својства

  • самочистечки ефект;
  • микроармирана;
  • исклучителна водоодбивност на површината;
  • одлична пареопропусност;
  • добра покривност;
  • добра отпорност од заразување со ѕидни алги и мувла;
  • висока отпорност на дејството на разни атмосферски влијанија (UV зраци, врнежи, чад);
  • го намалува прифаќањето на прав и други нечистотии на површината.

Детали

Подготовка и нанесување 
ЧеткаАлатот го чистиме со водаВалјак

Потрошувачка

300 - 700 ml/m2 за два наноса.

Амбалажа

Канта 16l.

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Својства 
Long life - nano tehnologija - silikon
m2
0 l
Нијанси
  • бела (нијанса1001);
  • тон карта JUB (нијанси кои завршуваат на броевите 4 и 5, и означените со *).

Jub Design Studio

Пристап

Тон карта

Погледјате
Ви препорачуваме 
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk