Epoksil

Двокомпонентна епоксидна боја за бетон
Epoksil

Опис

Epoksil е двокомпонентна дисперзна боја ("2K"), се употребува за декоративна заштита на:

  • на многу оптоварени цементни подни површини;
  • многу оптоварени внатрешни ѕидни површини (училишта работилници, лаборатории, прехрамбена индустрија);
  • ѕидни и тавански површини во тунели, скривници и други подземни објекти;
  • складишни резервоари и базени под цистерни со масла за горење, како и при складирање на други агресивни течности;
  • заштита на бетонот од карбонизација.

Својства

  • висока непропусност на CO2;
  • се одликува со голема отпорност на хемиско и механичко абење;
  • усогласен со стандардот EN 13813.

Детали

Подготовка и нанесување 
ЧеткаВалјакSzórásra alkalmasМешањеАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

250 - 350 g/m2 за два наноса.

Амбалажа

Комплет: 4,5 kg омпонента А  + 1,5 kg компонента Б.

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Својства 
CE 13813
m2
0 kg

Известување: Нијансите на екранот се од информативен карактер, можно е да одстапуваат од вистинските.

Ви препорачуваме 
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk