JUBIZOL Unixil Finish Winter S

Силоксанизиран акрилен измазнет малтер

Опис

Млатерот со додаток на JUBIZOL Finish Winter additive се употребува за изработка на завршен слој во JUBIZOL фасадните системи при ниски температури и голема релативна влажност на воздухот. Наменет е за декоративна заштита на фасадните ѕидни површини на сите видови градежни објекти, вклучувајќи и повеќе катни згради со минимални стреи, на EPS/XPS изолациска облога. Малтерот е направен од полимерни врзива и силоксански додатоци.

Својства

  • за нанесениот малтер е карактеристична еднаква зрнеста површина;
  • добро се прифаќа на сите фино рапави градежни подлоги;
  • високата содржина на силоксански додатоци обезбедува добра водоодбивност и голема отпорност на влијанието на издувни гасови, UV зраци и други атмосферски влијанија;
  • се одликува со голема цврстина;
  • долготрајна отпорност од зараза со ѕидни алги и мувла;
  • JUBIZOL Finish Winter additive - зимски додаток за забрзување на зацврстувањето на малтерот JUBIZOL Unixil Finish Winter S.

Детали

Подготовка и нанесување 
Пиштол за прскањеГлетаркаКружно пердашењеМешањеАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

2,5 kg/m2 за гранулација 1.5 mm

Амбалажа

Канта 25 kg.

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Својства 
JUBIZOL- Energy saving system (transparent)JUBIZOL - S (smooth)
m2
0 kg
Нијанси
  • бел (нијанса 1001);
  • тон карта JUB (нијансите означени со * и со краен број 4 и 5)
  • под определени услови можно е и нијансирање во пастелни нијанси според посебните желби на купувачите.
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk