AKRINOL Fugamass 1-10

Прашкаста маса за фугирање
AKRINOL Fugamass 1-10

Опис

Akrinol FUGAMASS 1 – 10 е одличен избор на прашкаста цементна смеса за фугирање на ѕидни и подни облоги од керамички плочки, клинкер, стаклени и други мозаици, плочки од природен или вештачки камен. За внатрешна и надворешна употреба, како и за подни облоги во простории со подно греење.

Својства

 • добра водоодбивност
 • висока отпорност на абење и смрзнување
 • долготрајна отпорност од заразување со ѕидна мувла
 • термичка постојаност од - 40 до + 80 С.
 • за пополнување на фуги со широчина и длабочина до 10 mm.
   

 Придобивки за инвеститорот/ изведувачот                                                                            

 • Одлична отпорност на влијанија од околината (појава на алги/мувла, абразија, примање вода)
 • Многу добри апликативни својства.

Детали

Подготовка и нанесување 
Алатот го чистиме со водаГлетаркаКрпаМешањеЛопатка за фугирање

Потрошувачка

 • Од 0,5 до 1,0 kg/m, вo зависност од широчината и длабочината на фугите како и од големината на плочката.

Амбалажа

 • Вреќичка од 2 kg.

Документи

Својства 
AKRINOL Elastic - FlexibilityОтпорност на алгиЗголемена водоодбивност

Нијанси

10 (white), 11 (jasmin), 111 (natura), 112 (cream), 113 (vanilla), 12 (ivory), 13 (beige), 25 (caramel), 251 (sienna), 18 (brown), 20 (chesnut), 211 (red), 22 (sky blue), 221 (ocean), 171 (grass), 141 (silver), 14 (manhattan), 142 (antracite), 143 (graphite) и 151 (black) по  JUB тон карта FUGIRNE MASE

Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk