Akrinol Fugalux

Маса за фугирање

Опис

Akrinol Fugalux се употребува за фугирање на ѕидни и подни облоги од керамички плочки, клинкер, стаклени и други мозаици, плочки од природен или вештачки камен. За внатрешна и надворешна употреба.

Својства

  • класа CG2ArW (EN 13888);
  • голема водоодбивност со изразен „drop“ ефект;
  • еластична;
  • висока отпорност на абење и смрзнување;
  • долготрајна отпорност од заразување со ѕидна мувла;
  • тремичка постојаност од - 40 до +70 С.
  • за пополнување на фуги со ширина и длабочина до 10 mm.

Детали

Подготовка и нанесување 
Лопатка за фугирањеГлетаркаМешањеКрпаАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

Од 0,5 до 1,0 kg/m, oзависно од ширината и длабочината на фугите како и од големината на плочката.

Амбалажа

Вреќа 2 и 5 kg.

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Својства 
AKRINOL Elastic - FlexibilityОтпорност на алгиЗголемена водоодбивност
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk