JUBIZOL Brick

Декоративен фасаден систем

Опис

JUBIZOL Brick Stencil шаблонот овозможува изведба на имитација на ѕид од цигли со тестираните материјали и компоненти од стандарданата понуда на JUBIZOL фасадните системи. Изработката е брза и едноставна, а може да се изведе на класичен JUBIZOL топлотно изолациски ситем. Ова решение Ви нуди заштеда на време и пари, трајно е и може да се примени како кај цоклиња, така и на цели фасадни површини.  

Изработка

Било кој од избраните JUBIZOL фасадени системи или друга фасадна површина, завршно се армира со основен малтер и се пребојува со фасадна боја во нијанса на саканата фуга. На површината ги лепиме самолепливите шаблони  - JUBIZOL Brick Stencil и врз него се нанесува било кој JUBIZOL декоративен малтер во саканата нијанса на цигла. Шаблонот веднаш се одстранува.

Детали

 

 

Состав

Производ

1,2

подлога

Било кој од избраните JUBIZOL фасадени системи или друга фасадна површина

3,5

основен малтер

JUBIZOL lepilna malta
JUBIZOL Strong Fix

4

армирање

JUBIZOL fasadna mrežica min 160 g/m2

6

основен премаз

ACRYLcolor (2 x наноси),
REVITALcolor AG (2 x наноси)

7

завршна обработка

JUBIZOL acryl finish S 1,5 mm
JUBIZOL TREND finish S 1,5 mm
JUBIZOL finish S 1.0 mm
JUBIZOL UNIXIL finish S 1,5 mm

 

Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk