AKRINOL Fugamix

Високоеластична дисперзна маса за фугирање
AKRINOL Fugamix

Опис

ТОП ИЗБОР за многу оптоварени внатрешни и надворешни површини (туш кабини, тераси, балкони, скалила, површини со подно греење). Дисперзна маса за фугирање подготвена за моментално нанесување. Соодветна за фугирање на внатрешни и надворешни ѕидни и подни облоги (керамички плочки и клинкери од сите видови и друг мозаик). Соодветна за полнење на фуги со широчина и длабочина до 5 mm, како и за подни облоги во простории со подно греење.

Својства

 • На располагање повеќе од 300 нијанси
 • Подготвена за употреба
 • Соодветна за префугирање на постоечките фуги
 • Дополнителна заштита од алги и мувла
 • Врвна флексибилност
 • Врвна водоодбивност
 • Отпорна на агресивни средства за чистење

 

Придобивки за инвеститорот/ изведувачот                                                                            

 • Голем избор на нијанси а со тоа и можност на комбинирање во ентериерот и екстериерот
 • Освежување на старите фуги
 • Подготвена за употреба
 • Можност за нанесување на масата за фугирање во повеќе слоеви

 

Совет

Препорачуваме вградување со помош на:

 • Целулозен сунѓер за фугирање
 • Глетарка за фугирање

 

Детали

Подготовка и нанесување 
Лопатка за фугирањеГлетаркаМешањеАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

Од 0,5 до 1,5 kg/m2, вo зависност од широчината и длабочината на фугите како и од големината на плочката.

Амбалажа

Кантичка од 3 kg.

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Својства 
AKRINOL - mold resistant (purple)AKRINOL - flexibility (purple)Standard DG2ArW S2 (vijola)AKRINOL - Water repellent (vijola)
m2
0 kg
Barvni odtenki
JUMIX

Нијанси

Прва маса за фугирање на пазарот која овозможува нијансирање на JUMIX ситемите за нијансирање. На располагање се повеќе од 300 избрани нијанси по тон картата JUB Favourite feelings.

 

Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk