Jubolin Thermo

Топлотно изолациска внатрешна маса за израмнување

Опис

Содржи посебни воздушни полнила, кои создаваат термичка бариера, заради што површината е топла и пријатна на допир. Во комбинација со внатрешната боја Jupol Thermo обезбедува заштеда при греење поради изолациските карактеристики до 2 EUR/m2* фасадна површина во лето. ** Намалена е и можноста за појава на кондензација од водена пареа на површината на системот.

Карактеристики:

  • Содржи посебни воздушни полнила; 
  • помага при намалување на појава на кондезација на водена пареа на површината на премазот;
  • класа I – висока пареопропусност;
  • топлинска спроводливост λ (W/(mK)): 0,15;
  • цврстина на прифаќање (бетон) (MPa): > 0,8;
  • едноставна за нанесување; 
  • за рачно и машинско нанесување; 
  • изманзнетите површини се пребојуваат со сите видови на ѕидни дисперзни бои.

 

 

* Греење со мазут (цена во 2015 година); бетонски ѕид.
** Пресметката ги зема во предвид:
- Jubolin Thermo 2 mm, топлинска спроводливост 0,15 W/mK.
- Jupol Thermo 0,2 mm, топлинска спроводливост 0,15 W/mK.
- 200 m2 ѕидни површини, греење со мазут (цена во 2015 година).

Детали

Подготовка и нанесување 
ГлетаркаПиштол за прскањеАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

0,94 kg/m2 за дебелина на нанос од 1 mm

Пакување

Канта 5 l

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

m2
0 kg
Ви препорачуваме 
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk