JUPOL Thermo

Топлинско изолациска внатрешна ѕидна боја

Опис

Познато ли ви е чувството на ладно, кога ќе се потпрете на ѕидот? Ние во JUB развивме Thermo sistem, кој овозможува чувство на топлина, и при тоа штеди енергија. 

Бојата Jupol Thermo и масата за израмнивање Jubolin Thermo содржат посебни воздушни полнила, кои ја намалуваат топлинската спроводливост. Ваквите полнила имаат поголеми изолациски карактеристики, истовремено ја намалуваат тежината на премазот. Системот Thermo, е погоден на простории каде се поминува подолг временски период, а сакаме да се постигне чувство на топлина при допир на површината на ѕидот.  Пред сé се препорачува за ѕидните површини кои се наоѓаат на северната страна, за ѕидови без изолација, како на пример за намалување на ладните мостови, за детски соби ....

Карактеристики

  • содржат посебни воздушни полнила, кои создаваат термичка бариера,  поради што на површина чувството на допир е потопло и попријатно;
  • помага при намалување на појава на кондензација на водена пареа на површините од премазот;
  • покривност: класа 3 кај ефикасност од 5 m2/l;
  • изглед: мат.
     

Детали

Подготовка и нанесување 
ЧеткаВалјакSzórásra alkalmasАлатот го чистиме со водаJUMIX нијансирање

Потрошувачка

340-450 ml/m2 за трослоен нанос

Пакување

Канта 5 l

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

m2
0 l
Нијанси
  • JUMIX: бела (нијанса 1001);
  • тон карта JUB (нијанси со крајни броеви 4 и 5).
Ви препорачуваме 
JUPOL Thermo
JUPOL Thermo
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk