DECOR Antique

Силикатна лазурна боја
DECOR Antique

Опис

DECOR Antique е наменета за декоративна обработка на фасадни и внатрешни фино или грубо малтерисани ѕидни површини. Посебните техники на нанесување на површините им даваат рустикален изглед. Еколошка боја направена врз база на калиумово водено стакло и органски додатоци.

Својства

  • алкално постојана;
  • исклучително водоодбивна;
  • пареопропусна;
  • добро отпорна на атмосферските влијанија;
  • oвозможува изработка на различни декоративни ефекти со декоративните техники: Jeans и Madeira.

Детали

Подготовка и нанесување 
ЧеткаВалјакКрпаСунѓерАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

Прв слој: ca. 100 ml/m2, секој нареден слој: ca. 60 ml/m2;

Амбалажа

Канта 5l, 10l.

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

m2
0 l
Нијанси
  • бела (нијанса 1001);
  • тон карта JUB (нијансите означени со *).

Jub Design Studio

Пристап

Тон карта

Погледјате
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk