JUPOL bio apnena

Природна внатрешна боја

Опис

Jupol bio apnena notranja barva е боја, направена врз база на гасена вар –природна суровина која овозможува голема порозност на завршниот слојод боја и со тоа висока пареопропусност. Се употребува за заштита на споменици, на станбени површини, а осбено за декоративна заштита на ѕидни и тавански површини во простории со постојано присуство на делумно влажен воздух.

Својства

  • моќен дезинфекциски ефект, природно фунгицидно и бактерицидно дејство;
  • едноставно се нанесува;
  • висока пареопропусност;
  • исклучително мала содржина на лесно испарувачки органски материи;
  • бела боја.

Детали

Подготовка и нанесување 
ЧеткаВалјакДа не дојде во контакт со рацете и очитеАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

180 - 210 ml/m2 за два наноса

Амбалажа

Канта 5.00 l, 16.00 l

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

m2
0 l
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk