TRENDCOLOR

Силоксанизирана микроармирана фасадна боја за интензивни нијанси
TRENDCOLOR

Опис

ТОП ИЗБОР за помали и поголеми објекти каде ни е потребна високопостојана фасадна боја со ,,посилни нијанси... Фасадната боја е соодветна за груби и фини фасадни површини кои се и многу изложени на УВ зрачење. 

Својства

 • Врвна постојаност на интензивни/заситени и COOL  нијанси
 • COOL нијансите спречуваат прегревање на површината
 • Широк избор на интензивни нијанси
 • Врвна водоодбивност
 • Многу добра пареопропусност
 • Одлична отпорност на временски влијанија
 • Отпорна на развој  на алги и мувла

 

Придобивки за инвеститорот/ изведувачот

 • Долготрајно го чува интензитетот и сјајот на нијансите
 • COOL нијансите спречуваат прегревање на површината а со тоа и пребрзо стареење на фасадите
 • Едноставна за нанесување
 • Одлична покривност
 • Овозможува посебни архитектурни решенија со интензивни нијанси

Детали

Подготовка и нанесување 
ЧеткаВалјакАлатот го чистиме со водаНадворешна употреба

Подготовка и нанесување

Потрошувачка

200 до 400 ml/m2

Време на сушење

пред 2 слој: 6h
за отпорност на врнежи (h): 24h

Амбалажа

Кантичка 0.75 l,

Канта 4,5 l, 13.5 l

 

Пред употреба детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист

Документи

Својства 
Novo
m2
0 l
Нијанси

Тон карта  JUB FF: нијансиi A-B

Тон карта JUB Barve in ometi (интензивни нијанси кои завршуваат на 0 и 1)

COOL нијанси: 44 нијанси по тон картата JUB FF и 10 нијанси по тон картата  JUB Barve in ometi

COOL пигментите содржат IR одбивни компоненти кои ефикасно ја одбиваат сончевата светлина и на тој начин спречуваат прекумерно загревање и растегнување на фасадната површина. COOL технологијата го успорува процесот на стареење на завршниот слој, овозможува заштита од УВ и други временски влијанија и спречува прегревање на објектот. Cool нијансите се во тон картата JUB Favourite feelings означени со симбол и ознака за светлост Y<25.

Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk