JUBIZOL Unigrund

Универзален основен премаз за декоративни малтери

Опис

Подрачје на употреба

Unigrund  е универзален основен премаз кој се употребува како основен премаз пред нанесување на сите полимерни декоративни тенкослојни малтери (акрилни, силиконски, силикатни). Изработен е на база на водена дисперзија на акрилни врзива, посебни додатоци и кварцни полнила.

Својства

  • го продолжува времето за обработка на малтерот (висока температура, многу впивливи подлоги);
  • го подобрува прифаќањето на малтерите на многу мазни подлоги;
  • ја егализира подлогата (рамномерна водовпивливост на подлогата).

Детали

Подготовка и нанесување 
ЧеткаАлатот го чистиме со водаSzórásra alkalmasВалјак

Потрошувачка

потрошувачка во зависност од впивливоста на подлогата, доволен е еден нанос: 120 –200 g/m2

Амбалажа

Канта 5kg, 18kg.

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Unigrund - tehnični list(pdf , 267.46 KB)
Unigrund - varnostni list(pdf , 116.32 KB)
Својства 
JUBIZOL - Energy saving systemCE ETAG 004
m2
0 kg
Нијанси
  • бела (нијанса 1001)
  • тон карта JUB

Тон карта

Погледјате
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk