Juboflex akril

Акрилна маса за дихтување
Juboflex akril

Опис

Juboflex akril е еднокомпонентна маса за дихтување направена врз база на акрилна дисперзија се употребува за дихтување на порозни материјали (бетон, пенобетон, дрво, керамички плочки, гипсани плочи), за споеви помеѓу рамките на прозорците, вратите, помеѓу гипсани плочи и бетонски делови, помеѓу разни порозни материјали и за поправка на помали пукнатини на ѕидови како и за дихтување на влажни површини. За внатрешна и надворешна употреба.

Својства

  • трајно го поднесува растегнувањето и собирањето до 15 %;
  • едноставна за нанесување;
  • не пролизгува во вертикални фуги;
  • одлично се прифаќа на порозни материјали;
  • по сушењето, станува нечувствителна на вода;
  • може да се бои;
  • отпорна на атмосферски влијанија, сончева светлина и стареење;
  • не содржи растворувачи;
  • едноставно се чисти со вода.

Детали

Подготовка и нанесување 
Алатот го чистиме со вода

Амбалажа

Кертриџ 300 ml.

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Својства 
Trajna elastičnost 15%Можно пребојување
Нијанси

Во бела боја (RAL 9016).

Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk