REVITAL Primer New generation

Егализациски основен премаз за премостување микропукнатини

Опис

ТОП ИЗБОР за влакнесто распукани малтери и фини и груби/рустикални подлоги

Својства

 • Премостува влакнести пукнатини до ca. 0,3 mm
 • Ја егализира структурата на подлогата
 • Го подобрува прифаќањето на подлогата
 • Ја зголемува водоодбивноста
 • Ја егализира различната впивливост на подлогата

Придобивки за инвеститорот/изведувачот

 • Ефикасно трајно решение за санација на стари фасадни површини
 • Во систем со JUB фасадни бои е идеална заштита на површината од пенетрирање на вода во малтерот
 • Нанесување со валјак, овозможува до 70 % побрза изведба
 • Универзален ревитализациски прајмер соодветен за сите подлоги
 • Во системот за санација ја армира површината и е одлична универзална подлога за сите JUB фасадни бои 
 • Соодветен и за системска санација на историски објекти
 • Идеална подлога пред боење на фасадните површини каде е присутен изразен контраст од темни и светли нијанси на постоечките подлоги. Посебно на пример кај оние проблематични подлоги кога се освежуваат со интензивна фасадна боја, која е помалку покривна.

Детали

Подготовка и нанесување 
ЧеткаВалјакАлатот го чистиме со водаДа не дојде во контакт со рацете и очите

Потрошувачка

 • 200-350 ml/m2 (во зависност од декоративната техника)

Време на сушење

 • Соодветно за понатамошна обработка (h): ~ 12
 • Отпорност на испирање од атмосферски врнежи (h): ~ 24

Амбалажа

 • Канта од 5l, 15l

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

m2
0 l
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk