JUKOL primer

Длабински основен премаз
Jukol primer

Опис

ТОП ИЗБОР за многу впивливи градежни подлоги ( бетон, влакноцементни и гипс картонски плочи, порозен бетон, гипсени малтери).

Jukolprimer е специјален длабински основен премаз кој се употребува за импрегнација на многу впивливи градежни подлоги пред боење со дисперзни бои, пред израмнување со маси за израмнување и пред вградување на тенкослојни декоративни малтери.

Својства

 • пенетрира длабоко во подлогата;
 • ја подобрува водоодбивноста на подлогата и ја егализира;
 • ги врзува правливите честички, кои не можеме да ги отстраниме со чистење;
 • овозможува подобро прифаќање;

Придобивки за инвеститорот/ изведувачот                                                                           

 • Одличен завршен изглед на филмот од бојата
 • Овозможува оптимална потрошувачка на бојата
 • Лесно нанесување (едноставна изведба на наредните слоеви)

Детали

Подготовка и нанесување 
ЧеткаВалјакSzórásra alkalmasАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

 • 90 - 100 ml/m2, зависно од впивливоста и рапавоста на подлогата.

 

Време на сушење

 • Соодветно за понатамошна обработка (h): 12
 • Отпорност пред испирање со атмосферски врнежи (h): ~ 24

Амбалажа

 • Канта 5l.

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk