Боја во 2020 година

Боја 2020.година е LOVE 385А. Ја викаме и„ бакарна љубов„ ...

Топла портокалова нијанса со малку кафеава привлечност беше избрана како боја на 2020 година, потсетувајќи на црвена земја, тули од покриви на стари градски јадра, есенско зеленило и миризлив жар кој тлее  и предизвикува чувства на топлина, носталгија и удобност кај набудувачот.

     

     

 

Затемнетиот портокалов тон на годината е особено убав кога се комбинира со сродните нијанси на топла боја од гамата и допир на гламурозен гламур.

     

     

 

За нај фин амбиентален ефект на околината, бојата на годината треба да се комбинира со нежни беж нијанси, порозно дрво и плетени меки текстури.

 

Во дизајнот на собата, избрана е портокалова нијанса да биде многу благодарна боја, бидејќи носи топлина и мекост во просторијата и ја нагласува неговата домашна и удобност.

     

 

Меката топла портокалова боја во ентериерите создава уникатно пријатен амбиент. Поради својата ненаметлива природа, тој е добредојден и на фасадата на зградата.

     

Откријте ... Боја на 2020 година
Откријте ... Боја на 2020 година
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk