JUPOL Amikol

Латекс боја со ефикасна заштита против мувла

Опис

Amikol е боја со ефикасна заштита на филмот против мувла. Се употребува за боење на оние површини на кои поради макро и микро климатските услови, очекуваме појава и развојна ѕидна мувла.

Својства

  • боја за многу оптоварени внатрешни ѕидни површини склони кон заразување со мувла, во фурни, простории за флаширање на пијалоци, здравствени простории ...
  • се одликува со добра пареопропусност;
  • висока перивост;
  • без мирис.

Детали

Подготовка и нанесување 
ЧеткаВалјакSzórásra alkalmasАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

150 - 190 ml/m2 за два наноса на мазна подлога

Амбалажа

Канта 15.00 l

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Amikol - tehnični list(pdf , 197.44 KB)
Amikol - varnostni list(pdf , 117.64 KB)
m2
0 l
Нијанси
  • бел;
  • нијансирање до пастелни нијанси е можно и со Dipi koncentrat.

Jub Design Studio

Пристап

Тон карта

Погледјате
Ви препорачуваме 
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk