JUBIZOL Premium

Самочистечки фасаден систем

Опис

Наменет е за топлотна изолација на престижни објекти, кај кои со избраната палета на бели и светли пастелни нијанси се обезбедува посакуваната елеганција и допадлив минимализам. Високата водоодбивност и малото прифаќање на нечистотија се резултат на нано технологијата, која овозможува употреба на системот и на фасадни површини на високи објекти кои се изложени на врнежи. Системот е посебно добар за загадени околини, како индустриски центри, солени и морски поднебја и други.

Карактеристики на фасадата

 • Време на гаранција 25 години (за системи со EPS);
 • одлична водоодбивност и самочистечки карактеристики при употреба на завршен слој со Nanoxil;
 • елегантни и минималистички бели и светли пастелни нијанси;
 • долготрајна отпорност од заразување со алги и мувла; 
 • можност за избор на изгледот на измазнетата фасадна површина со различни гранулации;
 • висока противпожарна отпорност, за варијанти со ламели од минерална волна;
 • 20 % помала дебелина на изолацијата, при употреба на EPS графит;
 • висока пареопропусност (при употреба на завршен слој Jubizol Nano Finish).

Детали

 • за сите видови ѕидни подлоги и при најсложени експлоатациски услови;
 • за топлинска заштита на нови и топлинска санација на постоечки непорблематични станбени, деловни и други објекти со висина до 22 m, со минимална или без заштита во многу загадена средина;
 • вградување на ламели од минерална волна за сите видови на јавни и деловни згради (детски градинки, училишта, болници, домови за стари лица) со барања за зголема противпожарна заштита;
 • за топлотна санација или топлотна заштита на нови станбени згради со висина над 22 m;
 • вградување на ламелите, обезбедува добра звучна изолација.

За системот JUBIZOL Premium е добиена Европска техничка согласност - ETA.

Документи

Својства 
Супериорни услови за животJUBIZOL- Energy saving system (transparent)

Состав на фасадниот систем JUBIZOL Premium

Нанос

Состав

Производ

1

Изолациска облога

Jubizol EPS-F-D0 SunStop Premium

Може да се употреби и Jubizol EPS-F-G0,G1,G2 или SunStop (графитен и графитен со преклоп)

2

Лепило

Jubizol Ultralight Fix 

3,5

Основен малтер

Jubizol Ultralight Fix 

4

Армирање

Jubizol fasadna mrežica 160 g/m2

6

Основен премаз

Jubizol Unigrund

7

Завршна обработка

Jubizol Unigrund

Jubizol Nano Finish S 1,5 mm

Jubizol Nano Finish S 2,0 mm

Може да се употреби и Jubizol Trend Finish S(измазнет), Т (пердашен) со гранулација од 1,5 и 2,0 mm.

За системот Jubizol Premium има добиено Европска техничка согласност - ETA. За ваквото одобрение еднаш годишно се врши контрола на производството од страна на Институтот за градежништво од Словенија - ZAG.

Jub Design Studio

Пристап

JUBIZOL Engineering

Пристап

Тон карта

Погледјате
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk