Juboflex silikon

Силиконска универзална маса за дихтување

Опис

Juboflex silikon е трајно еластична, неутрална, силиконска, еднокомпонентна маса за дихтување.

Се употребува за:

 • за трајно еластично дихтување на фуги помеѓу разновидни материјали во влажни простории (бањи, кујни, туш кабини...);
 • дихтување на споеви на различни материјали (стакло, дрво, бетон, цигла, камен, керамика, челик, алуминиум, повеќето пластчни маси);
 • за застаклување и вградување на стакло во дрвени, алуминиумски и PVC рамки и за дихтување на дилатациските фуги во градежништвото;
 • за внатрешна и надворешна употреба.

Својства

 • трајно го поднесува растегнувањето и собирањето до 25 %;
 • не пролизгува во вертикални фуги;
 • отпорен на заразување со мувла;
 • одлично се прифаќа на повеќето градежни материјали;
 • добри механички својства;
 • отпорен на различни временски услови, дожд, снег, екстремни температури;
 • хемиски отпорен;
 • UV постојан.

4не предизвикува корозија;

Детали

Амбалажа

Кертриџ 300 ml.

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Својства 
Trajna elastičnost 25%Отпорност на алги
Нијанси
 • нијанси: менхетн, бела, беж, слонова коска, карамела, сива (по тон картата на JUB за маси за фугирање);
 • транспарентна.
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk