Akrinol Super Grip

Специјален премаз за груби и невпивливи површини
Akrinol Super Grip

Опис

Се употребува како врзувачки мост за лепење на керамички плочки на стари керамички облоги, ако и за премачкивање на сите останати мазни и невпивливи (бетонски) површини, пред лепење на различни облоги.

Својства

  • премазот значително ја зголемува рапавоста на подлогата;
  • обезбедува подобро прифаќање на нанесениот лепак или малтер;
  • ја егализира подлогата и водовпивливоста;
  • многу добра водоодбивност;
  • не се таложи и овозможува полесно нанесување, бидејќи не е потребно постојано мешање;
  • содржи влакна;
  • подлогата на која се нанесува AKRINOL Super Grip, мора да биде чиста, сува (max 3% влага) и без масни дамки;
  • бетонските површини, мораат да бидат постари од најмалку 28 дена;
  • сива боја.

Детали

Подготовка и нанесување 
ЧеткаВалјакМешањеАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

Од 100 до 150 g/m2

Амбалажа

Канта 2 и 18 kg.

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Својства 
Novo
m2
0 kg
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk