TAKRIL

Боја за заштита на бетон

Опис

ТОП ИЗБОР за висококвалитетна заштита на сите внатрешни и надворешни бетонски и други цементни површини. Дисперзна боја која се употребува за декоративна и заштита од прав на вертикални површини и други цементни подлоги, како и внатрешни ѕидни површини. Може да се употреби и за заштита од прав на сите цементни подни површини во помалку оптоварени простории, како и за заштита на бетонот од карбонизација.  

Својства

 • Одлична заштита за бетонски површини пред пропаѓање
 • Спречува рѓосување на бетонската арматура и карбонизација на бетонот
 • Одлична заштита од прав на вертикални и подни бетонски површини
 • Одлично прифаќање и покривност
 • Висока CO2 непропусност
 • Врвна и трајна водоодбивност
 • Одлична отпорност на временски оптоварувања
 • Отпорна на краткотрајно делување на (разредени) киселини и лужини
 • Отпорна на абење
 • Задоволува барања согласно EN 1504-2 за заштита на вертикални површини во системи за заштита и поправка на бетонски конструкции

Придобивки за инвеститорот/изведувачот

 • Најчест избор
 • Го продолжува животниот век на бетонските површини
 • Врвна постојаност на нијансите (УВ стабилност)
 • Широк избор на нијанси
 • Заштитен премаз за вертикални површини во системи за заштита и поправка на бетонски конструкции
 • Едноставна за нанесување
 • Можност за машинско и рачно нанесување
 • Широк избор на употреба

Детали

Подготовка и нанесување 
ЧеткаВалјакМешањеАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

 • 180 - 200 /mlm2 за двослојно нанесување

Амбалажа

 • Кантичка од 0.75 l
 • Канта од 5l и 16l

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Својства 
Visoka CO2 zapornost
m2
0 l
Нијанси
 • Тон карта JUB Favourite feelings: A-F
 • 10 нијанси по тон карта JUB Barve za beton: 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 31, 101, 1001
Спремни нијанси 
TAKRIL 1001
(1001)
TAKRIL 2
(2)
TAKRIL 4
(4)
TAKRIL 5
(5)
TAKRIL 6
(6)
TAKRIL 7
(7)
TAKRIL 8
(8)
TAKRIL 9
(9)
TAKRIL 31
(31)
TAKRIL 101
(101)

Известување: Нијансите на екранот се од информативен карактер, можно е да одстапуваат од вистинските.

Тон карта

Погледјате
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk