JUPOL Gold advanced

Високопокривна внатрешна перива боја

Опис

JUPOL Gold Advanced е високопокривна перива еколошка боја, кој се употребува за декоративна зашитита на пооптоварени внатрешни ѕидови и тавани, каде што се бара и естетски изглед на обоените површини. Се употребува за декоративна заштита на ѕидовии плафони во станбени и деловни објекти, школи, градинки, болници, хотели, домови за стари лица и други објекти. Во понудата е широката палета на нијанси по тон карта на JUB Favourite Feelings, NCS, како и RAL Classic.

Производството на бојата се одвива под постојан надзор на TÜV SÜD Industrie Service GmbH, München.

Со новата, напредна формула дополнително ги подобривме сите својства.

Својства

 • на располагање е во повеќе од 10.000 чисти и јасни тонови;
 • доста отпорна на мокро чистење со универзални куќни детергенти;
 • висока покривност- гарантирано со два наноса, дури и при употреба на интензивни нијанси
 • мат изглед;
 • исклучително ниска содржина на лесно испарувачки органски материи;
 • едноставна за нанесување;
 • висока пареопропусност.

Детали

Подготовка и нанесување 
ВалјакЧеткаАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

125 - 190 ml/m2 за два наноса

Амбалажа

Пластична канта 0.75 l, 2.00 l, 5.00 l, 10.00 l, 15.00 l

 

 

Документи

Својства 
Best Buy Award InternationalJUMIX_advanced formulaJUPOL Gold - Good washable paintVisoko pokrivna
m2
0 l

Совет

За одличен изглед на филмот се препорачува третман на ѕидовите со со масата за израмнување JUBOLIN. При нанесување на претходно обоена површина препорачуваме употреба на производот AKRIL emulzija, разреден согласно упатството. За варови подлоги препорачуваме подбојување со нанос од JUPOL Gold Advanced бојата.

Над 10.000 омилени бои

Со над 10,000  нијанси ЈУПОЛ Голд , можете да го обоите вашиот дом со вашите омилени сензации. Уживајте во боите и боењето! Боите на JUPOL Gold овозможуваат полесно добивање професионални резултати.

Нијанси
 • бела (нијанса 1001), база 1000 и база 2000;
 • тон карта JUB;
 • JUB Favourite feelings 
 • тон карта RAL Classic;
 • NCS тон карта;
   
 • до пастелни нијанси може да се нијансира со Dipi koncentrat.

Jub Design Studio

Пристап

Тон карта

Погледјате
Високопокривна внатрешна перива боја
Високопокривна внатрешна перива боја
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk