Akrinol Uniflex

Лепило за керамика со намалено пролизгување

Опис

Akrinol Uniflex е флексибилно градежно лепило, направено на база на цемент и полимерни врзива. Тоа е подобрено лепило со намалено пролизгување и погодно е за лепење на керамички плочки, клинкер, мозаици на ѕидни и подни површини. Погоден е за пооптоварени внатрешни и помалку оптоварени надворешни површини.  

Својства

  • класа C2T (EN 12004); 
  • висок степен на прифаќање; 
  • температурна постојаност од - 40 дo +70 °C; 
  • за внатрешна и надворешна употреба. 

 

 

 

Детали

Подготовка и нанесување 
Назабена глетаркаМешањеАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

Од 3 kg/m2, зависно од големината на плочките.

Амбалажа

Вреќа 25 kg.

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Својства 
CE 12004Standard C2T
m2
0 kg
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk