Juboflex MS

MS полимер - леплива маса за дихтување
Juboflex MS

Опис

Juboflex MS е еднокомпонентна маса за дихтување направена врз база на хибриден MS полимер, се употребува за трајно еластично дихтување (фуги на споеви кајвештачки маси, метал, бетон, рамки на прозорци, за дилатациски фуги во градежништвото, помеѓу градежни префабрикати, на надворешни ѕидови, на стакленици) и лепење без посебни барања. За внатрешна и надворешна употреба.

Својства

  • трајно го поднесува растегнувањето и собирањето до 25 %;
  • добро се истиснува и на ниски температури;
  • не пролизгува во вертикални фуги;
  • одлични механички својства, добра еластичност и флексибилност и UV постојаност;
  • без растворувачи, изоцијанати и силикони;
  • потполно хемиски неутрален и без мирис;
  • собирањето при стврднувањето е помало од 1%;
  • многу добра отпорност на атмосферски влијанија и стареење.

Детали

Амбалажа

Кертриџ 290 ml.

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Својства 
Trajna elastičnost 25%Можно пребојување
Barvni odtenki

На располагање во бела (RAL9016) и сива (RAL 7030) боја.

Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk