DECOR Decoral

Внатрешен декоративен малтер

Опис

DECOR Decoral е минерален малтер направен од бел цемент, гасена вар, органски додатоци и минерални полнила за декоративна заштита на внатрешни ѕидни површини. Карактеристичната рустикална површина се постигнува со тркалање со пенасти или релјефни валјаци врз сe уште свежиот нанос.

 

Својства

  • рустикален изглед;
  • висока цврстина;
  • добра пареопропусност;
  • дебелина на малтерот најмалку 3, а најмногу 10 mm;
  • ги исполнува барањата на хармонизараниот стандард EN 998-1.

Детали

Подготовка и нанесување 
ГлетаркаМешањеАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

2,5 - 10,0 kg/m2 зависно од дебелината и саканата структура на наносот.

Амбалажа

Вреќа 20 kg.

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Својства 
CE 998-1
m2
0
Нијанси
  • бела боја
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk