JUPOL Citro

Внатрешна боја со ефикасна заштита против мувла

Опис

JUPOL Citro е боја со ефикасен филм против мувла, погодна е пред сe за декоративна заштита на ѕидови и тавани во простории, во кои заради високата релативна влажност на воздухот има голема веројатност на појава на кондензација, а со тоа и голема веројатност за интензивен развојна различни видови на ѕидна мувла. Се препорачува пред сe за кујни, купатила и други простории во кои за декоративна обработака, не се бара употреба на бои отпорни на мокро триење.

Својства

  • внатрешна боја со пријатен мирис на лимон, со додатоци кои спречуваат развојна ѕидна мувла;
  • висока пареопропусност;
  • исклучително ниска содржина на лесно испарувачки органски материи;
  • едноставно се нанесува;
  • отпорна на суво триење.

Детали

Подготовка и нанесување 
ВалјакЧеткаSzórásra alkalmasАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

170 - 200 ml/m2 за два наноса

Амбалажа

Канта 2.00 l, 5.00 l, 10.00 l

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

m2
0 l
Нијанси
  • бела (нијанса 1001);
  • тон карта JUB (нијанси со краен прој 3, 4, и 5);
  • до пастелни нијанси може да се нијансира со  Dipi color, Dipi Supercolor  или со Dipi koncentrat.

Jub Design Studio

Пристап

Тон карта

Погледјате
Ви препорачуваме 
JUPOL Citro
JUPOL Citro
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk