JUPOL Latex semi matt

Високо перива полумат латекс внатрешна боја

Опис

JUPOL Latex semi matt е еколошка високоперива боја, наменета е за декоративна заштита на ѕидови и други површини во училишта, градинки, болници, хотели, домови за стари лица и други јавни објекти, па и занаетчиски и индустриски објекти, каде хигиената се одржува со почесто миење со обични куќни детергенти, па дури и со поагресивни дезинфекциски средства.

 

Својства

 • високо отпорна на мокро триење;
 • филмот од боја е отпорен на чистење со куќни детергенти и медицински средства за дезинфекција (HEXAQUART S, SURFANIOS CITRON, INCIDUR, KOHRSOLIN FF);
 • добра отпорност на абење;
 • мазен филм со свиленкаст сјаен изглед;
 • исклучително ниска содржина на лесно испарувачки органски материи;
 • едноставно нанесување;
 • на располагање е широка палета на нијанси.

Детали

Подготовка и нанесување 
ВалјакЧеткаSzórásra alkalmasАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

150 - 190 ml/m2 за два наноса

Амбалажа

Канта 2.00 l, 5.00 l, 15.00 l

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

m2
0 l
Нијанси
 • бела (нијанса 1001), база 1000 и база 2000;
 • тон карта JUB;
 • тон карта RAL Classic;
 • NCS тон карта;
 • до пастелни нијанси можно е нијансирање со Dipi koncentrat.

Jub Design Studio

Пристап

Тон карта

Погледјате
Ви препорачуваме 
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk