JUPOL Block

Специјална боја за блокирање на дамки
JUPOL Block

Опис

JUPOL Block е брзосушечка специјална боја за блокирање на дамки, се употребува за обновувачко боење на сите видови внатрешни ѕидни и тавански површини кои се заситени со материи лесно растворливи во вода.

Својства

  • одлично ги блокира дамките од: никотин, катран и други деривати на чадот од цигарите; помали или поголеми пожари; од танин и други обојувачи; вино, овошни сокови, кафе, домати и сл.; водени боици и масла;
  • високо покривна;
  • добра пареопропусна;
  • добро отпорна е на мокро триење;
  • брзо сушење на филмот од боја –погодна за натамошна обработка веќе по 6 часа;
  • едноставно се нанесува.

Детали

Подготовка и нанесување 
ЧеткаВалјакMašinska prskalicaАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

220 - 250 ml/m2 за два наноса, зависно од подлогата

Амбалажа

Канта 2.00 l, 5.00 l, 15.00 l

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

m2
0 l
Нијанси
  • бела (нијанса 1001);
  • тон карта JUB (нијанси кои завршуваат со 4 и 5).

Jub Design Studio

Пристап

Тон карта

Погледјате
Ви препорачуваме 
Prikaz delovanja JUPOL Block
Prikaz delovanja JUPOL Block
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk