Fini omet

Декоративен малтер со гранулација 1.0
Fini omet

Опис

Fini omet е наменет за фино израмнување или измазнување на минерални фасадни и внатрешни ѕидни површини. Малтерот може да се користи и како завршен малтер, кој на внатрешните ѕидни површини се употребува како завршен малтер, кој може да се бои или дополнително да се хидрофобира со(Jubosil hydrophob).

Погоден е за користење при решавање на влажни ѕидови со системот Jubosan.

Својства

  • висока водоодбивност;
  • квалитетна подлога за вградување на сите видови тенкослојни завршни декоративни малтери;
  • бела боја.

 

Детали

Подготовка и нанесување 
ГлетаркаКружно пердашењеМешањеАлатот го чистиме со вода

Потрошувачка

cca 1,4 kg/m2

Амбалажа

Вреќа 20 kg.

 

Пред употреба, детално прочитајте го техничкиот и сигурносниот лист.

Документи

Својства 
CE 998-1
m2
0 kg
Ви препорачуваме 
Програмот JUB Design Studio, на типски објекти ви го олеснува бирањето на бои и текстури.
При купување на JUBIZOL фасадниот систем, пресметката за вашиот објект е бесплатна.
Контакти JUB Design Studio: JUB дооел Скопје; бул. Јане Сандански бр.79а-3; 1000 Скопје; Т:++389 2 2454 027, Е: jub@jub.com.mk